maandag 2 december 2013

potjes versieren met glitter

Doelgroep: midden-/bovenbouw
Werkgebied: handvaardigheid
Thema: kerstZag een tijdje terug op pinterest wat ideeën qua potjes versieren en dacht laat ik daar ook eens mee aan de gang gaan.  Eerst begon ik met "saaie" waxinelichthouders. Het is heel makkelijk en het resultaat is erg leuk. Het enige dat je nodig hebt is: glitter, dubbelzijdig tape en natuurlijk een potje of iets dergelijks.

De onderstaande uitwerkingen zijn meer geschikt voor de midden- en bovenbouw, maar de aanpassingen voor de onderbouw zijn makkelijk te maken. Je laat deze leerlingen met lijm lijnen "trekken" op het potje en daarna kunnen ze er glitter over strooien.  


Tip:
Als je meerdere kleuren gaat gebruiken kun je beter eerst alle "stoken" die je dezelfde kleur wilt gaan geven bestrooien met glitter en daarna pas werken met een andere kleur. Wel eerst op alle plekken tape aanbrengen waar je glitter wilt.

Ook kun je figuren maken, maar dan heb je geen dubbelzijdig tape nodig, maar aslan (te koop bij hobby winkels). Dit is een soort folie dat aan beide kanten plakt. Je kunt dan een figuur op het aslan tekenen en dan uitknippen en opplakken.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten