Pagina's

dinsdag 7 januari 2014

Engels voor de middenbouw

Groep: groep 4 t/m 6 (sterke leerlingen groep 3 kan ook)
Werkgebied: Engels
Thema: Elk boekje heeft ander thema 


Deze oefeningen heb ik niet zelf gemaakt, alleen samengesteld.
De opdrachten komen van de volgende site: 
http://esl-kids.com/worksheets/worksheets.html


Zelf heb ik de boekjes ingezet bij groep 4 en bij leerlingen van groep 3. Wel hebben deze leerlingen als kleuter zijnde als Engels van mij gehad. Bij groep 3 haalde ik de 4 "moeilijkere" bladen uit.
Een collega van mij gebruikte de werkboekjes bij groep 5-6, deze leerlingen hebben in de vorige groepen nog geen Engels gehad.  


Per boekje worden er 6 woorden aangeboden.
Voordat de leerlingen het boekje kregen gaf ik een mondelinge les van ongeveer 10 minuten. In deze 10 minuten werden de woorden behandeld. Daarna kregen ze van mij de boekjes en deze boekjes waren een deel van de weektaak.
Bij mij was het geen verplicht onderdeel, maar een keuze onderdeel. Toch wilde bijna de hele klas graag Engels. De 2 leerlingen die niet mee wilden doen mochten tijdens het mondelinge onderdeel even op de computer werken. 

Bij een aantal boekjes zitten ook extra spellen. Ik heb er geen uitleg bij gedaan, maar als iets niet duidelijk is mag je het natuurlijk altijd even vragen. 

De 9 thema´s zijn: 
cijfers, vormen, dieren 2x, dagen van de week, lichaamsdelen 2x en voertuigen

tip: Je kunt bij afdrukken in Word de keuze "boekje maken" kiezen. Dit scheelt een hoop papier en de leerlingen hebben dan een handig boekje. 

klik hier voor de boekjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten